Bill Barnes
Pàgina d'inici
 
Roger FM
05-06-08
 

Bill Barnes era el protagonista d’una sèrie de novel·les pulp que, subtitulada "El aventurero del aire", va ser publicada en la col·lecció "Hombres audaces" (Editorial Molino), juntament amb altres herois de l’època: "Doc Savage", "La Sombra" i "Pete Rice".

La sèrie tracta de les aventures de Bill Barnes, aviador excepcional -heroi de la Primera Guerra Mundial- i genial enginyer aeronàutic que, acompanyat pel seu equip de col·laboradors, lluitava contra el mal en totes les seves formes (crim organitzat, dictadors sud-americans, societats secretes...), utilitzant com a instruments els models d’avions més sofisticats, dissenyats per ell mateix.

Aquesta col·lecció es va començar a publicar l’any 1936 i es va acabar a mitjan anys cinquanta.

Una dada curiosa és que mentre va durar la Guerra Civil les novel·les es van imprimir a l'Argentina, on s’havia traslladat l'editorial. Acabada la guerra i durant els primers anys de la postguerra es van seguir imprimint en aquell país, al mateix temps que es reprenia la impressió a Espanya. Així van coexistir, durant un temps, edicions dels mateixos títols impresos a Espanya i a l’Argentina.

L’any 1981, el Centro Autónomo de Trabajos Editoriales (CATE) va reeditar alguns dels llibres publicats a la primera època, em temo que sense gaire èxit.

La qualitat literària d’aquestes novel·les era proporcional a la qualitat del paper que s’utilitzava per imprimir-les i que donava nom a aquest tipus de literatura, però tenien un cert encant per a un públic incondicional que, encara a dia d’avui, manté un mercat bastant viu de compravenda de segona mà.

Un d’aquests incondicionals deu de ser el propietari de la botiga "Bill Barnes", situada al número 39-41 de la Via Júlia, que apareix a la fotografia.

El nom podria ser una casualitat, però la comparació entre la grafia del nom de la botiga i el detall del rètol de metacrilat amb la portada d’un dels exemplars de la sèrie (precisament la que va servir de model per al rètol) no deixa cap possibilitat de dubte.

Enviar comentari