Cromos antics
Pàgina d'inici
 
Roger FM
rfm@rogerfm.net
26-10-08
 

Fa molts anys -massa anys- quan jo era un nen hi havia a casa una cartera, de cuir rígid, de les que utilitzava la mainada per anar a escola cap els anys 1930-40. Duia unes corretges per penjar-la a l'esquena -res a veure amb les motxilles actuals- i suposo que deuria ser d'algun dels meus oncles.

Però per a mi aquella cartera era meravellosa. Per què? Perquè estava plena de col·leccions de cromos, cadascuna de les quals estava lligada amb molta cura amb una banda de paper engomat per a què no s'escampessin els cromos.

Aquells cromos em semblaven meravellosos, alegres i plens de color (tret d'algunes excepcions en què els temes i els colors eren més aviat tètrics). La meva mare només me'ls deixava quan jo estava malalt, suposo que perquè així l'escampall quedava limitat a la superfície del llit. Aquesta pot ser la raó de què jo fos un infant malaltís.

Ja més gran, en algun moment, aquells cromos van desaparèixer, suposo que perduts en el forat negre a on deuen estar també els meus tebeos de Diego Valor i tantes coses que hi havien caigut abans i tantes coses que hi van caure després...

D'uns quants anys ençà he anat adquirint algunes d'aquelles col·leccions, segurament perdudes per altres nens en el seu propi forat negre. També me'n vaig fer amb algunes més que, encara que no les recordo d'aquella època, per alguna raó em van cridar l'atenció.

Deu fer uns cinc anys que vaig dissenyar el meu primer web en el que he anat posant una part de les col·leccions que he anat arreplegant. Potser algun dia hi seran totes.

Enviar comentari