Jeroglífics i llumins (I)
Pàgina d'inici
 
11-01-09
 

El vint-i-sis de maig de 1972, La Vanguardia publicava aquesta notícia que m'atreveixo a qualificar de sensacional:

El dia uno de junio comenzará un concurso nacional de jeroglíficos estampados sobre las cajas de cerillas, organizado por Don Pedro Ocón de Oro, con la colaboración de Fosforera Española.
La dotación de los premios es de 300.000 pesetas mensuales y las bases pueden solicitarse en los establecimientos expendedores de cajas de cerillas. Se ha previsto que el concurso tenga una duración de seis meses.

Em sembla sorprenent que el concurs fos organitzat per Pedro Ocón de Oro amb la col·laboració de Fosforera Española. Jo em pensava que havia estat a l'inrevés i, de fet, segueixo creient que és més probable que el milió vuit-centes mil pessetes dels premis sortissin de les arques de Fosforera que de la butxaca del senyor Ocón de Oro.

Els jeroglífics eren vint. Alguns eren bastant senzills, però n'hi havia d'altres que es poden qualificar de diabòlics. A hores d'ara encara n'hi ha un del que no en sóc capaç de trobar la solució, i el cas és que no recordo si mai la vaig arribar a saber.

En aquell temps, jo treballava a un edifici del carrer de Girona, ocupat íntegrament per oficines d'una coneguda empresa del sector elèctric. Pertanyia a un departament que era anomenat "el parvulari" degut a què la mitjana d'edat dels seus components era inferior a la d'altres seccions de l'empresa. Érem joves i entremaliats i l'aparició d'aquells jeroglífics va ser tot un esdeveniment. Va ser un veritable brainstorm que va durar setmanes o, fins i tot, mesos. Crec recordar que aquell esforç col·lectiu va tenir la recompensa de trobar totes les solucions.

Vull donar-vos l'oportunitat d'igualar o potser superar la nostra gesta i, per aquest motiu, us presento els primers jeroglífics, als que aviat seguiran la resta. Si us fa mandra intentar-ho o no us en sortiu, podeu clicar sobre la imatge i s'obrirà una finestra amb la resposta que crec és la correcta.

Clicar per veure la solució     Clicar per veure la solució

Clicar per veure la solució     Clicar per veure la solució

Clicar per veure la solució     Clicar per veure la solució

Enviar comentari