Un aqüeducte dins de casa
Pàgina d'inici
 
Roger FM
12-09-08
 

Després d'escriure la història "Un aqüeducte al parc", em va picar la curiositat de saber si hi havia altres restes d'aqüeductes similars a Barcelona.

Les fonts que vaig consultar (tractant-se d'aqüeductes, s'escau consultar fonts), es referien a tres trams visibles: el de Can Carreres -el de la història esmentada-, un a Ciutat Meridiana i un altre a Torre Baró.

D'aquests dos últims espero parlar-ne aviat.

Vaig seguir buscant informació sobre el destí d'altres aqüeductes que sabia que havien existit i, finalment, vaig trobar-ne referències d'un més, del que no coneixia la seva existència, situat al carrer dels Pirineus Espanyols (de fet, està més a prop del camí de la Font d'en Quintana). Quan hi vaig anar no esperava trobar gaire cosa, perquè la informació era antiga, però vaig ensopegar-me amb aquest senyor aqüeducte que, a més, té la particularitat de què, com es pot veure a la foto, queda encastat a la paret de la casa veïna.

He posat aquest títol a la història, perquè em feia gràcia la idea -absurda- de què l'aqüeducte no quedes tallat al nivell de la paret sinó què continués per l'interior de la casa travessant les habitacions fins a, possiblement, perdre's finalment al subsòl o, qui sap si, fins i tot, a la pròpia cambra de bany de la casa.

Però aquí hi ha un misteri. Si ens enfilem a l'aqüeducte i caminem fins un registre que es veu al damunt, veurem aquesta tapa:

Diu: "AIGUA POTABLE". Bé, és possible que, en un passat remot, per aquí hi passés aigua potable. Potser sí, però a la part inferior de la foto es pot veure el logotip actual d'Aigües de Barcelona. Sembla normal però no ho és tant. Segons tinc entès, aquest logo es va començar a utilitzar a principis dels anys 90 i la casa, indubtablement, és de construcció anterior a aquesta data.

Ara, la idea de què l'aqüeducte travessi el menjador de la casa, ja no em sembla tan absurda...

Enviar comentari