Futbolí "Lunar"
Pàgina d'inici
 
Roger FM
rfm@rogerfm.net
08-02-12
 

Farà un parell de setmanes, un amic em va enviar l'adreça del web de Rafael Castillejo.

Ja el coneixia, però, com feia temps que no hi entrava, vaig pensar en donar-hi un cop d'ull, per si hi havia alguna novetat.

El que vaig trobar em va fer obrir uns ulls com unes taronges: el Futbolín "Lunar", una joguina amb la que havia passat moltes estones jugant i que havia oblidat completament.

No sé quina edat devia tenir quan jugava amb aquell futbolí, però la data que duu impresa és de novembre de 1954.

REGLAMENTO

Elegir equipo con una moneda y fijar la duración del partido (5, 10, 15 minutos). Girar los discos hasta que la pelota coincida en "centro" (agujero de la linea central del campo).

 

Jugada. Se coloca un palillo, aguja, etc. en el primer agujero blanco, haciéndolo girar hasta el tope; la cifra del marcador sumada a la que señala la flecha roja exterior indica el jugador al que se ha pasado la pelota. Este, dará vuelta a los discos hasta que la pelota aparezca en su agujero y, a su vez, hará la tirada correspondiente, sumándose también a partir de este momento el número del jugador que tira.

Penalty. Cuando sale una P en la flecha roja. Tira el medio centro contrario, pudiendo tirar 2 veces consecutivas si no llega a gol (n.° 20).

Manos. Cuando coincide 0 en el marcador y 0 en la flecha roja. Tira el contrario con la pelota a "centro".

Fuera de juego. Cuando la suma es 10 ó 13. Tira el contrario.

Gol. Cuando la suma de jugador, marcador, y flecha es 20.

NOTA. Cuando la suma pasa de 23, se vuelve a empezar por 1. O sea que si sale por ejemplo 26 tiene la pelota el jugador n.° 3.

¿Quién quedará campeón? Juego muy divertido para pasar un buen rato con los amigos o la familia.

Es un obsequio de PRODUCTOS "LUNAR" para el calzado, la marca cuyos productos ostentan desde hace años el título de campeones en su especialidad.

No lo olvide. ¡Exija siempre PRODUCTOS "LUNAR"

¡RECHACE LAS IMITACIONES!


Avui, després de tants anys, torno a tenir una d'aquestes joguines a la mà.

Ja no existeix aquell nen que vaig ser, però coses com aquesta, fan que no acabi de desaparèixer del tot.


 
Roger FM
rfm@rogerfm.net
28-01-15
 

Després de tant de temps, no fa gaire vaig trobar als nous encants de Bellcaire aquest altre futbolí.

És evident que, malgrat que en aquest cas l'anunci és de Manufacturas Alcides i la seva "gabardina de las estrellas", té el mateix origen que aquell amb el que havia jugat a la meva infantesa.

Està clar que no té per a mi el mateix valor sentimental que l'altre, però em va fer gràcia que hi hagués un segon model de futbolí. Potser algun dia trobaré un tercer o un quart...

 

Enviar comentari